Schrijf me in!
Ja, graag!

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag met betrekking tot Unexpected Journey 2024? Veelvoorkomende vragen zijn voor je beantwoord op deze pagina. Vind je hier of op de andere pagina’s niet de informatie die je zoekt? Neem dan contact met ons op!

Algemeen

Unexpected Journey is absoluut geen ontgroening! Het programma draait om plezier maken, elkaar leren kennen en teambuilding. De introductieweek wordt georganiseerd door medewerkers en studenten van Breda University of Applied Sciences die jouw veiligheid als hoogste prioriteit hebben.

Unexpected Journey is de introductieweek voor de studenten van de opleidingen van de Academy for Leisure & Events en Academy for Tourism van Breda University of Applied Sciences (BUas). Tijdens deze week leer je als eerstejaars student jouw klas- en studiegenoten, Breda University of Applied Sciences en Bredase organisaties kennen door middel van een uitgebreid programma vol met leuke activiteiten. Het is dé beste manier om jouw studententijd in Breda te beginnen. 

Deelname en registratie

Een uitgebreide toelichting over hoe je jezelf kan inschrijven voor Unexpected Journey, vind je op de registratiepagina.

Volledige restitutie van het inschrijfgeld is mogelijk wanneer je je uiterlijk voor 13 augustus 2024 afmeldt door een mail te sturen naar intro@buas.nl. Restitutie na 13 augustus is helaas niet mogelijk. Bekijk hiervoor ook onze Algemene voorwaarden.

Deelname aan Unexpected Journey is niet verplicht, maar wordt vanuit Breda University of Applied Sciences wel sterk aangeraden. De introductieweek is dé start van jouw studententijd en zorgt ervoor dat je je klas- en studiegenoten leert kennen en goed voorbereid aan jouw studie gaat beginnen.  

Nee, het is alleen mogelijk om jezelf aan te melden voor het volledige programma. Indien je later aankomt bij de introductie of eerder de introductie moet verlaten, moeten alsnog de volledige kosten voor deelname (€170,00) betaald worden. 

Het is niet mogelijk om tussentijds Unexpected Journey te verlaten en later weer terug te komen. Wanneer je ervoor kiest om de introductie tussentijds te verlaten, is verdere deelname niet meer mogelijk. De organisatie van de introductie kan hierop een uitzondering maken bij bijzondere omstandigheden. Deze moeten voorafgaand aan de introductie gemeld zijn bij en goedgekeurd zijn door de organisatie. 

Je kan je tot uiterlijk dinsdag 13 augustus 2024 aanmelden voor de introductie.  

Je krijgt jouw studentnummer in een e-mail toegestuurd door Breda University of Applied Sciences. Deze wordt naar je gestuurd zodra je voldoet aan de daarvoor benodigde instroomeisen. De mail wordt verstuurd naar het e-mailadres dat je hebt ingevuld in Studielink. In deze e-mail staat ook het wachtwoord waarmee je bijvoorbeeld in jouw studentenmail (studentnummer@buas.nl) of bij more.buas.nl kan inloggen.  

De kosten voor deelname aan Unexpected Journey 2024 bedragen €170,00. In deze prijs zit het volgende inbegrepen: deelname aan alle programmaonderdelen, jouw eigen introductieshirt, diverse maaltijden en een plaats om te overnachten. Alleen de kosten voor drankjes en extra snacks die je tijdens de introductie koopt, zijn niet in de prijs inbegrepen.  

Je kan alleen deelnemen aan Unexpected Journey als je in het schooljaar 2024-2025 een opleiding start bij de Academy for Leisure & Events of de Academy for Tourism van Breda University of Applied Sciences. Een uitgebreid overzicht met welke opleidingen deelnemen aan Unexpected Journey vind je op de registratiepagina.

Eten en drinken

Heb je allergieën en/of dieetwensen waar wij rekening mee moeten houden? Dan heb je de mogelijkheid om dit aan ons door te geven in het inschrijfformulier tijdens het registreren. Vergeet ons niet te vertellen wat voor soort allergie het is (allergie of intolerantie). Heb je jezelf al geregistreerd en heb je dit niet doorgegeven? Stuur dan een mail naar intro@buas.nl. Onze crew zal er samen met onze leveranciers voor zorgen dat je passende alternatieve maaltijden krijgt. 

Het is niet toegestaan om zelf eten te bestellen tijdens Unexpected Journey. De organisatie zorgt ervoor dat er voldoende maaltijden en snacks aangeboden worden. Het meenemen van verpakte tussendoortjes (zoals energierepen of koeken) of een plastic flesje water is wel toegestaan.  

Op de introductielocatie kan je betalen met PIN, cash of met een creditcard.

Faciliteiten

Jazeker, de introductielocatie is toegankelijk voor mindervaliden. Op zowel de BUas campus als Camping Tulderheyde is een mindervalidentoilet aanwezig. Daarnaast zorgen we voor verharde looppaden op het terrein.  

Wij zorgen ervoor dat er faciliteiten aanwezig zijn waar je kosteloos jouw mobiele telefoon kan opladen. Wij raden aan om een powerbank mee te nemen naar de introductie. 

De organisatie verzorgt een aantal (elektrische) pompen waarmee je jouw luchtbed of matje kan oppompen. Je hoeft dus zelf geen pomp mee te nemen.

Locatie

Ja, het is belangrijk dat je een fiets meeneemt. Alle deelnemers gaan op dinsdag 27 augustus op de fiets via een mooie route met verschillende activiteiten naar Camping Tulderheyde. Op vrijdag 30 augustus fietsen alle deelnemers terug naar de BUas Campus. Heb je geen fiets? Dan kan je deze huren via ons registratieformulier. 

Een uitgebreide toelichting op hoe je het beste naar Unexpected Journey kan reizen, vind je op deze pagina.  

Wij zorgen ervoor dat jouw persoonlijke spullen op dinsdag van de BUas campus naar Camping Tulderheyde worden verplaatst. Op vrijdag zorgen we er vervolgens weer voor dat ze terug naar de campus worden gebracht. Dit wordt gedaan met een grote trailer. Het is daarom belangrijk dat je een koffer of tas meeneemt die volledig afgesloten kan worden. Op die manier voorkom je dat je persoonlijke spullen kwijtraakt wanneer de bagage verplaatst wordt.

Nee, het is niet mogelijk om jouw auto te parkeren op de campus van Breda University of Applied Sciences. Meer informatie vind je hierover op deze pagina.  

Unexpected Journey 2024 vindt plaats op Camping Tulderheyde in België. Het adres van de camping is Tulderheyde 25, 2382 Ravels, België. Let op, het programma begint op de campus van Breda University of Applied Sciences. Meer informatie over de introductielocatie vind je op deze pagina.  

Programma

Alle deelnemers moeten tijdens het programma hun introductieshirt zichtbaar dragen. Het is mogelijk om tegen betaling één of meer extra introductieshirts te bestellen. Geef dit aan bij het invullen van het inschrijvingsformulier. Heb je jezelf al ingeschreven en ben je dit vergeten aan te geven? Stuur dan een e-mail naar intro@buas.nl.   

De introductieweek start op dinsdag 27 augustus en eindigt op vrijdag 30 augustus 2024. De definitieve start- en eindtijden ontvang je in de week voorafgaand aan de introductie in een e-mail die wij naar jouw mailadres sturen waarmee je staat ingeschreven in Studielink. Je ontvangt deze mail alleen wanneer je jezelf hebt aangemeld en jouw registratie voor Unexpected Journey volledig afgerond is. 

Heb je jezelf aangemeld voor een Nederlandstalige opleiding? Dan zal binnen jouw klas Nederlands gesproken worden en volg je programmaonderdelen over het algemeen (maar niet uitsluitend) in het Nederlands. Ga je een Engelstalige opleiding doen? Dan communiceer je binnen jouw klas in het Engels en worden de programmaonderdelen in het Engels aangeboden. Omdat Breda University of Applied Sciences een internationale hogeschool is, zal de voertaal van de introductie in ieder geval Engelstalig (en in sommige gevallen tweetalig) zijn.  

Veiligheid en huisregels

Roken is alleen toegestaan op de daarvoor aangewezen en ingerichte plekken. Dat geldt ook voor e-sigaretten. Daarbij geldt NIX18. Het is verboden voor deelnemers/bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar om te roken. 

Het bezitten van, handelen in of gebruiken van soft- en/of harddrugs is ten strengste verboden tijdens Unexpected Journey. Bij overtreding wordt de beveiliging gealarmeerd en de studiecoach en/of opleidingscoördinator hierover geïnformeerd. Bij het handelen in soft- en/of harddrugs wordt ook de politie gealarmeerd. 

Tijdens Unexpected Journey geldt NIX18. Het is verboden voor deelnemers/bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar om alcoholische dranken te kopen, aan te nemen of te nuttigen. 

Alleen deelnemers van de introductieweek, gasten/partners die uitgenodigd zijn door de organisatie of leveranciers hebben toegang tot de introductielocatie van Unexpected Journey. Hierop wordt gehandhaafd door de organisatie en onze beveiliging. 

Overig

De inschrijvingen om als crew deel te nemen aan Unexpected Journey 2024 zijn helaas gesloten. Ben je van mening dat jij desondanks écht een goede bijdrage aan de introductie kan leveren? Stuur dan een mail naar employeeintro@buas.nl.   

Unexpected Journey biedt veel samenwerkingsmogelijkheden zodat deelnemers kennis kunnen maken met verschillende organisaties. Interesse? Vul dan het contactformulier in of stuur een mail naar intro@buas.nl.  

Het is niet toegestaan om tijdens Unexpected Journey foto’s of video’s te maken voor promotionele doeleinden, tenzij anders overeengekomen met de organisatie. Het maken van foto’s of video’s voor eigen gebruik is toegestaan. Wij hebben een mediateam dat professionele foto’s en video’s maakt tijdens de introductie. Deze worden na de introductie gepubliceerd op onze social mediakanalen.