Schrijf me in!
Ja, graag!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Eten en drinken

Heb je allergieën en/of dieetwensen waar wij rekening mee moeten houden? Dan heb je de mogelijkheid om dit aan ons door te geven in het inschrijfformulier tijdens het registreren. Vergeet ons niet te vertellen wat voor soort allergie het is (allergie of intolerantie). Heb je jezelf al geregistreerd en heb je dit niet doorgegeven? Stuur dan een mail naar intro@buas.nl. Onze Chef Special (ouderejaars student) zal er samen met ons Food & Beverage team voor zorgen dat je passende alternatieve maaltijden krijgt.

Het is niet toegestaan om zelf eten te bestellen tijdens Unexpected Journey. De organisatie zorgt ervoor dat er voldoende maaltijden en snacks aangeboden worden. Het meenemen van verpakte tussendoortjes (zoals energierepen of koeken) of een plastic flesje water is wel toegestaan.

Algemeen

Unexpected Journey is absoluut geen ontgroening! Het programma draait om plezier maken, elkaar leren kennen en teambuilding. De introductieweek wordt georganiseerd door medewerkers en studenten van Breda University of Applied Sciences die jouw veiligheid als hoogste prioriteit hebben.

Unexpected Journey is de introductieweek voor de studenten van de opleidingen van de domeinen Leisure & Events en Tourism van Breda University of Applied Sciences (BUas). Tijdens deze week leren eerstejaars studenten hun klas- en studiegenoten, Breda University of Applied Sciences en de stad Breda kennen door middel van een uitgebreid programma vol met leuke activiteiten. Het is dé beste manier om jouw studententijd in Breda te beginnen.

Op de introductielocatie kan je betalen met PIN, cash of met een creditcard. Tijdens de kroegentocht in de binnenstad van Breda kan je alleen betalen met PIN of cash.

Locatie en faciliteiten

Alle vervoersmogelijkheden naar Unexpected Journey zijn op deze pagina te vinden. Wij raden aan om de snelste route te kiezen via Google Maps. Voer hierbij de Terheijdenseweg 506 in als de bestemming.

Jazeker, de gehele introductielocatie is toegankelijk voor mindervaliden. In de Kunstijsbaan is een mindervalidentoilet aanwezig.

Nee, het is niet mogelijk om jouw auto te parkeren bij de Kunstijsbaan. Er is een alternatieve parkeerplaats beschikbaar welke op loopafstand gelegen is van de introductielocatie. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

Wij zorgen ervoor dat er faciliteiten aanwezig zijn waar je kosteloos jouw mobiele telefoon kan opladen. Wij raden aan om een powerbank en telefoon oplader mee te nemen naar de introductie.

De organisatie verzorgt een aantal (elektrische) pompen waarmee je jouw luchtbed of matje kan oppompen. Je hoeft dus zelf geen pomp mee te nemen.

Unexpected Journey 2022 vindt plaats in en rondom Optisport Kunstijsbaan Breda. Het adres van de Kunstijsbaan is: Terheijdenseweg 506, 4826 AB Breda. Meer informatie over de introductielocatie vind je op deze pagina.

In de Kunstijsbaan zijn een beperkt aantal kluisjes beschikbaar waar je kosteloos gebruik van kan maken. Wij raden aan om zo min mogelijk waardevolle spullen mee te nemen naar de introductie.

Overige

Helaas zijn de inschrijvingen voor de crew gesloten. Zorg ervoor dat je deel uitmaakt van Unexpected Journey 2023 door op de hoogte te blijven via onze social media kanalen Instagram en Facebook.

Unexpected Journey biedt veel samenwerkingsmogelijkheden zodat deelnemers kennis kunnen maken met verschillende organisaties. Interesse? Vul dan het contactformulier in of stuur een mail naar intro@buas.nl.

Het is niet toegestaan om tijdens Unexpected Journey foto’s of video’s te maken voor promotionele doeleinden, tenzij anders overeengekomen met de organisatie. Het maken van foto’s of video’s voor eigen gebruik is toegestaan. Wij hebben een mediateam die professionele foto’s en video’s maakt tijdens de introductie. Deze worden na de introductie gepubliceerd op onze social mediakanalen.

Participatie en registratie

Een uitgebreide toelichting over hoe je jezelf kan inschrijven voor Unexpected Journey, vind je op de registratiepagina.

Volledige restitutie van het inschrijfgeld is mogelijk wanneer je je uiterlijk voor 15 augustus 2022 afmeldt door een mail te sturen naar intro@buas.nl. Restitutie na 15 augustus is helaas niet mogelijk. Bekijk hiervoor ook onze algemene voorwaarden.

Deelname aan Unexpected Journey is niet verplicht, maar wordt vanuit Breda University of Applied Sciences wel sterk aangeraden. De introductieweek is dé start van jouw studententijd en zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan jouw studie gaat beginnen.

Nee, het is alleen mogelijk om jezelf aan te melden voor het volledige programma. Indien je later aankomt bij de introductie of eerder de introductie moet verlaten, moeten alsnog de volledige kosten voor deelname (€135,-) betaald worden.

Het is niet mogelijk om tussentijds Unexpected Journey te verlaten en later weer terug te komen. Wanneer je ervoor kiest om de introductie tussentijds te verlaten, is verdere deelname niet meer mogelijk. De organisatie van de introductie kan hierop een uitzondering maken bij bijzondere omstandigheden. Deze moeten voorafgaand aan de introductie gemeld zijn bij en goedgekeurd zijn door de organisatie.

Je kan je tot uiterlijk maandag 15 augustus 2022 aanmelden voor de introductie.

Je krijgt jouw studentnummer in een e-mail toegestuurd door Breda University of Applied Sciences. Deze wordt naar je gestuurd zodra je voldoet aan de daarvoor benodigde instroomeisen. De mail wordt verstuurd naar het e-mailadres dat je hebt ingevuld in Studielink. In deze e-mail staat ook het wachtwoord waarmee je bijvoorbeeld in jouw studentenmail (studentnummer@buas.nl) of bij more.buas.nl kan inloggen.

De kosten voor deelname aan Unexpected Journey 2022 bedragen €135. In deze prijs zit het volgende inbegrepen: deelname aan alle programmaonderdelen, jouw eigen introductieshirt, diverse maaltijden, vervoer tussen locaties tijdens het programma en een plaats om te overnachten. Alleen de kosten voor drankjes en extra snacks die je tijdens de week koopt, zijn niet in de prijs inbegrepen.

Een uitgebreide toelichting op wie mag deelnemen aan Unexpected Journey vind je op de registratiepagina.

Programma

Nee, je hebt geen fiets nodig tijdens het programma.

Alle deelnemers moeten tijdens het programma hun introductieshirt zichtbaar dragen. Het is mogelijk om tegen betaling een extra introductieshirt te bestellen. Geef dit aan bij het invullen van het inschrijvingsformulier. Heb je jezelf al ingeschreven en ben je dit vergeten aan te geven? Stuur dan een e-mail naar intro@buas.nl.

Heb je jezelf opgegeven voor een Nederlandstalige opleiding? Dan zal binnen jouw klas Nederlands gesproken worden en volg je programmaonderdelen over het algemeen (maar niet uitsluitend) in het Nederlands. Ga je een Engelstalige opleiding doen? Dan communiceer je binnen jouw klas in het Engels en worden de programmaonderdelen in het Engels aangeboden. Omdat Breda University of Applied Sciences een internationale hogeschool is, zal de voertaal van de introductie in ieder geval Engelstalig (en in sommige gevallen tweetalig) zijn.

Veiligheid en huisregels

Roken is alleen toegestaan op de daarvoor aangewezen en ingerichte plekken. Dat geldt ook voor e-sigaretten. Daarbij geldt NIX18. Het is verboden voor deelnemers/bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar om te roken. Houdt er rekening mee dat er geen mogelijkheid is om sigaretten te kopen tijdens de introductieweek.

Het bezitten van, handelen in of gebruiken van soft- en/of harddrugs is ten strengste verboden tijdens Unexpected Journey. Wat betreft drugs geldt er een zerotolerantiebeleid. Bij overtreding wordt de beveiliging gealarmeerd en de studiecoach en/of opleidingscoördinator hierover geïnformeerd. Bij het handelen in soft- en/of harddrugs wordt ook de politie gealarmeerd.

Tijdens Unexpected Journey geldt NIX18. Het is verboden voor deelnemers/bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar om alcoholische dranken te kopen, aan te nemen of te nuttigen.

Alleen deelnemers van de introductieweek, gasten/partners die uitgenodigd zijn de door de organisatie of leveranciers hebben toegang tot de introductielocatie van Unexpected Journey. Hierop wordt gehandhaafd door onze beveiliging.